Blogg

Spegel, spegel på väggen där

Dottern var väl en fyra, fem år den gången. Jag skulle bort på kalas och hade som vanligt inget att ta på mig. Alltmer desperat springer jag mellan spegeln och garderoben, där hon står alldeles tyst och bevittnar detta spektakel.

Så säger hon plötsligt:

”Mamma varför bryr du dig så mycket om hur du ser ut? Det är ju ändå ingen som tittar på dig.”

Hon har fått igen den kommentaren många gånger genom åren. Och varje gång försvarar hon sig med att hon menade inte som det lät. Hon menade snarare att det viktigaste var att jag var mamma. Hur jag såg ut hade ingen betydelse.

Jag tänkte på det där häromdagen när jag sjåpade mig när fotografen skulle ta en ny bylinebild på mig. (Ni vet en sådan där liten bild som kommer att hänga med hur länge som helst och som halva Blekinge ser om de läser mina artiklar)

Fast det kanske inte är så många – om ens någon – som bryr sig om att jag inte ser riktigt klok ut på den bilden.

Och skulle de göra det, tja då kanske det faktiskt inte är mitt problem.

Trevlig fredag och bry er inte om vad spegeln säger. Det vet ju alla att den lägger på minst fem kilo som inte finns i verkliga livet.