Blogg

Träningskväll för sluga taktiker

Benny Petersson fick ett gott gäng med nya curlare. Foto: Bo Porshed

– Snälla Benny, kan vi inte ta en match till?

Det kändes nästan som när barnen var små och familjen spelade kort. Då fick jag till slut säga ”Ok tjejer, nu är det sista rundan. Vi spelar om den verkliga vinnaren. Sedan är det slut och bums i säng.”

Så sa inte vår curlingmagister Benny Petersson i går kväll. Han bara log och skickade i väg de blytunga klumparna till utgångsboet. Och så spelade vi en match till, och en till…

Tänk att curling kunde innehålla så många ingredienser, det hade jag aldrig anat. Jag som trodde att det handlade om sopningen fick en ny insikt hur man kan tänka taktiskt och sabotera för sin motspelare – på ett snyggt sätt.

Nu laddar vi för nästa skojiga prova på-aktivitet, vad det nu månde bliva. Jag har några förslag, bland annat en som är riktigt het. Men du kanske hinner före.

Du kanske är med i en förening, som liksom Carlskrona Curling Club, längtar efter nya medlemmar. Då är det smart att slå iväg ett mejl till mig på kerstin.porshed@blt.se och bjuda in ett piggt och vaket gäng nyfikna vuxentestare. Och du, som i likhet med mig, är nyfiken på roliga aktiviteter – håll koll på våra sidor och Facebookgruppen Hitta flytet med BLT framöver! Du kanske också har suttit på läktaren och glott avundsjukt när barnen haft sina aktiviteter, men varit alldeles för blygsam för att fråga om det finns någon vuxengrupp. Nu har du chansen att visa framfötterna.

För er som missade curlingen, så kan jag skicka hälsningen vidare att tisdagar är träningskvällar. Mejla mig så kan jag skicka er vidare till klubben i Karlskrona.