Blogg

Ännu ett kryss på min lista

Idag när det regnar och blåser är det lätt att hålla sig för skratt när man ska gå ut på lunchpromenaden. Då är det väldigt lätt att kika ut och tänka, ”nä jag skippar promenaden idag”.

Då är det bra om man har bestämt promenaddejt med en kollega. Risken att man avbokar promenaden på grund av dåligt väder eller dålig dagsform blir åtminstone mindre då. En dag säger du bestämt till kompisen ”jo, vi ska promenera” och nästa gång är det din kompis som håller fanan högt. Det är alltid lätt att svika sig själv, och mycket svårare att svika någon annan.

Alla promenader är inte njutbara – dagens lunchpromenad var minst sagt plågsam. Jag frös innan jag ens hade kommit utomhus. Och sen frös jag ännu mer.

Men nu efteråt kan jag tina upp både kropp och sinne genom att titta på bilderna från lördagens utflykt till Almö Naturreservat, som blev mitt sjunde kryss på listan över Blekinges naturreservat.

Jag har aldrig tidigare besökt Almö, men det var verkligen ett helt fantastiskt ställe. Det naturreservatet ska jag besöka ofta, och jag kan också tänka mig att det kan finnas ekoxar att spana in på de enorma ekarna.

Det strålande fina vädret i lördags höjde förstås upplevelsen rejält. Totalt blev det 8000 steg, och det var både jag min hund nöjda med.

Sol, hav, motion och hundsällskap = en perfekt ledig lördag 🙂

Först gick jag längst ut på Betesholmen och sen längst ut på Nabbehall, så det finns mycket mer av Almö naturreservat för mig att uppleva.