Blogg

Nu kärleksbombar vi alla ideella krafter!

Vecka ut och vecka in finns de där i hallen, redo att ta emot alla barn. Och när vi andra lutar oss tillbaka i tv-soffan leder de dem mot nya stordåd, oftast i det lilla.

De fixar och trixar. De förvaltar drömmar. Och inte sällan vänder de ut och in på sig själva för att deras lag/grupp ska få det där lilla extra. Just den omsorg som bygger unga människor till trygga vuxna, som kan samarbeta med andra och som har lärt sig att livet innebär både vinster och förluster.

En ideell ledare skapar minnen för livet.

Men hur ofta tar vi föräldrar inte dem för givna?

I går skrev jag en liten artikel om en ambulans i Karlskrona som fick en kärlekslapp på huven –  istället för den p-bot deras kollegor i Stockholm hittade efter att ha räddat livet på en annan människa. Den artikeln gjorde succé.

Och vet ni, jag tror att vi inte bara vill läsa om andra som gör gott. Vi vill göra gott själva.

Så därför utropar jag nästa vecka till ”Alla ideella ledares vecka”.

Det behövs förmodligen inte så mycket. Många gånger räcker det med ett tack från hjärtat. Men du skulle också kunna hänga lite på träningen och fråga om det är något du kan hjälpa till med, i stället för att köra direkt hem efter att ha lämnat ditt barn. Du kanske rentav kan bjuda på en fika efter träningen.

Du får gärna skriva till mig och berätta på kerstin.porshed@blt.se.  Eller så kan du göra anspråk på en hyllningsmöjlighet utöver det vanliga; att bjuda ditt barns ledare på en dag på spa (värde 1 000 kronor).

Nu är det bara att börja kärleksbomba!