Blogg

Ingen skadeglädje här inte

Många resenärer njuter dubbelt upp av sin semester om de får veta att det är dåligt väder därhemma, läser jag i tidning på väg hem från Prag.

Och visst är det väl så vi stygga människor är förskaffade. Vi vill inte ha betalt för något man lika så gott kunde ha fått därhemma. Dessutom ligger det ju lite i det där med att skadeglädje är den enda sanna glädjen.

Men resa är ju mycket mer än väder. Resa är att bara strosa omkring och upptäcka nya saker, äta mat man aldrig tidigare smakat och – om man har lyckan att ha ett bra ressällskap, njuta av samvaron med människor man tycker mycket om.

Och, om man nu reser till Prag som jag gjorde, massor med god öl.

Eftersom maken fick bestämma allt på långhelgens resa blev temat två; marathon och öl. Vi, hans trogna familj, lunkade omkring efter bästa förmåga när han upplevde 4, 2 mil av den fantastiska sagostaden och var med på eftersläckningen, som i detta fall varade i dagarna tre.

Så mina vänner, jag är inte speciellt ledsen över att ni också har haft fint väder härhemma. Men jag är desto gladare att ni sparade lite sol till den här helgen också.

Jag tror minsann att det blir magiska sommardagar!