Blogg

Blekinge överst på min måste-resa-lista

Jag älskar att resa. Både i fantasin och i verkligheten. Om vi ska vara riktigt ärliga så blir det ju mest i fantasin.

Det kan vara en låt som väcker mitt intresse, en maträtt eller en speciellt lockande en skildring i en bok. Men allra oftast är det i möten med andra människor som nya resmål hamnar på min måste-åka-lista.

Överst just nu är Blekinge. I sommar ska vi cykla och vandra här hemmavid så mycket vi bara orkar. Och allt detta för att jag och kollegan Staffan för något år sedan inledde en serie i BLT som vi kallar byareportaget. Vi åker helt enkelt till en prick på kartan – och hittar ofta de mest häpnadsväckande miljöer.

De finns där, bara man tar sig tiden att stanna till. Jag lovar.

I Blekinge finns små badvikar i helt unik Saltkråkemiljö, häftiga ställen där man kan övernatta och små, små fik längs kringliga vägar. Jag slutar aldrig att förundras.

Som under helgens sparrissafari. För vem hade kunnat ana vad vad man kan hitta när man tar cykeln och ger sig ut på kustvägen mellan Kristianopel och Torhamn.

Jag måste ha åkt den vägen tusen gånger med bil, men jag har nog aldrig stannat till någonstans. I lördags gjorde vi det. Vår cykeltur mellan Konungshamn och danskpärlan Kristianopel tog fem timmar!

Vad vi hittade tänker jag inte avslöja här, det får ni själva upptäcka. Men här är ett av Staffans och mina favoritreportage med tips på vad man kan göra under några sommardagar i Blekinge. (Obs, du måste vara prenumerant eller villig att hysta in några kronor för att kunna läsa det)